50 jaar en 3 generaties vol passie voor gereedschap met een “whaw gehalte”

In december van het jaar 1972 besloot onze grootvader,  Robert Boels,  om de firma waar hij toen al een tiental jaar werkte als verkoper over te kopen en nieuw leven in te blazen.

De naam veranderen daar heeft hij nooit aan gedacht… en zo komt het dat we nog vaak nieuwe klanten hebben die vragen om met meneer Reyners te spreken. ; -) 

In de kelder van z’n eigen woning in Hoeilaart startte onze grootvader met de verdeling in België van Blu-Mol klokzagen en al snel kwam er met Bondhus een tweede Amerikaans merk bij…

In 1981 besloot onze vader om de firma te vervoegen en werden nieuwe exclusieve Europese merken toegevoegd die we nog steeds met veel trots en passie verdelen via onze trouwe partners.

De kelder was toen al lang vervangen door een grotere loods met bureaus in Overijse.

Ontelbare uren hebben we als kind in de stock van “Reyners” zitten spelen en vooral in de weg lopen van de magazijniers,  wat later hebben we moeten meedraaien op tal van opendeurdagen bij onze klanten doorheen het land…

Toch hebben we beiden besloten om na onze studies een andere weg uit te gaan dan te werken voor dat ‘klein’ familiebedrijf.

Je bent jong, je wilt de wereld zien en vooral ervaring opdoen ver weg van de familiale vleugels.

Na een vijftiental jaren begon het echter bij ons beiden te knagen.
Werken voor de grote multinationals of grote financiële groepen heeft zeker voordelen, maar dezelfde energie en passie steken in je eigen bedrijf is toch heel anders.

En als je dan nog mag werken voor merken die zowel je trouwe verdelers als de professionele klanten zoveel positieve emoties teweegbrengen weet je dat je de juiste keuze maakt. 

We willen graag onze trouwe verdelers en leveranciers bedanken die ons dag in dag uit volgen, waarvan sommigen onder hen ook al toe zijn aan de derde generatie.

We leven in een wereld met best wat onzekerheden… maar wij zijn alvast zeker van één zaak:

Er zal steeds een toekomst zijn voor kleinere, reactieve en flexiebele structuren die maximaal oog hebben voor kwaliteit en een persoonlijke service.

Bedankt voor het vertrouwen door de jaren heen!

Op naar de komende 50 jaar … en wie weet een 4de en 5de generatie 

Kevin & Frederic

Reyners-tools-3rd-generation-picture