Blu-Mol

Gatzaag in Bi-Metaal Cobalt
voor metaal, RVS en hout

Al bijna 50 jaar verdelen we bij Reyners klokzagen van BluMol. De blauwe Bi-Metaal Cobalt gatzaag of klokzaag van Blu-mol is dan ook een echt begrip op de markt van het rond uitzagen in metaal, inox (RVS) of hout.  Zowel in prestaties als in levensduur laat deze krachtbatser u niet in de steek. 

De Blu-mol  klokzaag is vervaardigd uit bimetaal M42 staal (8% cobalt) en voldoet aan de strengste eisen in termen van metaalbewerking.

Eigenschappen:

  • Variabele vertanding bestendig tegen hevige schokken
  • Minder trillingen
  • Snijdiepte van 42mm
  • Uiterst lange levensduur (8% Cobalt)

Toepassing:
De klokzagen worden reeds jaren in de loodgieterij-, bouw- en elektriciteitssector gebruikt.

Blu-Mol klokzaag voor plaatstaal

Blu-Mol beschikt ook over een klokzaag dat specifiek ontwikkeld is om in fijn staal te boren. Dankzij de speciaal ontwikkelde vertanding (8tpi)
boort deze klokzaag gemakkelijk en snel door plaatstaal. Deze Blu-Mol klokzaag is uiterst geschikt voor de bewerking van zacht staal, aluminium en kunststof.

 

Blu-Mol plaatstaal

Video's & foto's

WAAROM COBALT GATZAGEN EN GEEN GEWONE BI-METAAL ?

Cobalt gatzagen presteren over het algemeen beter dan bi-metaal gatzagen vanwege verschillende factoren:

Hardheid: Cobalt gatzagen zijn gemaakt van een hoogwaardige cobalt-legering die bekend staat om zijn uitzonderlijke hardheid. Deze hardheid zorgt ervoor dat de zaag scherper blijft en langer meegaat, zelfs bij intensief gebruik. Bi-metaal gatzagen hebben ook een goede hardheid, maar cobalt gatzagen kunnen vaak nog harder en duurzamer zijn.

Hittebestendigheid: Cobalt gatzagen hebben een uitstekende hittebestendigheid, wat betekent dat ze minder snel oververhit raken tijdens het zagen. Dit is vooral belangrijk bij het zagen van harde materialen zoals roestvrij staal of gelegeerd staal, waarbij de wrijving veel hitte genereert. Bi-metaal gatzagen kunnen oververhit raken en hun scherpte verliezen tijdens langdurig gebruik.

Snijprestaties: Vanwege de hardheid en hittebestendigheid bieden cobalt gatzagen over het algemeen superieure snijprestaties. Ze snijden efficiënter door materialen en leveren vaak schonere en nauwkeurigere zaagsneden op. Bi-metaal gatzagen kunnen ook goed presteren, maar ze kunnen sneller bot worden of vastlopen bij het zagen van hardere materialen.

Toepassingsbereik: Cobalt gatzagen zijn geschikt voor een breed scala aan materialen, waaronder staal, roestvrij staal, gietijzer, non-ferrometalen en kunststoffen. Ze kunnen ook goed omgaan met zwaardere taken, zoals het zagen van dikke metalen platen. Bi-metaal gatzagen zijn veelzijdig, maar kunnen iets minder geschikt zijn voor zeer harde materialen of intensieve toepassingen.

FAQ

Is een Blu-Mol klokzaag geschikt om in hout te boren?

Ja, met deze klokzagen kan u zowel in hout, MDF als metaal boren. Wel moet gezegd worden dat klokzagen met Widia vertanding veel minder snel opbranden.
ProFit klokzagen zijn uiterst geschikt om in hout te boren. Indien er in het hout ook nagels zitten is het echter steeds aangewezen om Bi-Metaal klokzagen te gebruiken.

Kan je met een Blu-Mol klokzaag gemakkelijk in Inox / RVS boren?

Ja, doordat de klokzagen vervaardigd zijn uit 8% Cobalt Bi-Metaal staal zijn ze heel geschikt om te boren in Inox of roestvrij staal. Wel is het aangewezen om steeds snijolie te gebruiken zodat de klokzaag niet gaat verhitten.

Wenst u ook Blu-Mol te verdelen aan uw klanten?

U zoekt een verdeler van Blu-Mol in uw buurt?

Contacteer ons